Zonneplan wint verkiezing Stagebedrijf van het jaar

Zwolle, 25 mei 2023

Donderdag 25 mei 2023 is de Dag van de stagiair. Op deze dag kreeg Zonneplan de prijs uitgereikt voor Stagebedrijf van het jaar 2023. Het energiebedrijf uit Zwolle liet concurrenten Social Deal, EIFFEL, Pluzorg en PCN achter zich in de wedstrijd die jaarlijks georganiseerd wordt door StudentenBureau. Volgens Jeffrey Oosterhoff van StudentenBureau is Zonneplan de terechte winnaar: “Stagiairs horen volgens ons in het middelpunt te staan. Dat is bij Zonneplan het geval.”

image

Begin april openden de stembussen voor de verkiezing Stagebedrijf van het jaar. In totaal werden er ruim 2200 stemmen uitgebracht, waarbij het vooral tussen Zonneplan en Social Deal lang spannend bleef. Communicatiestudent Maud Jacobs nomineerde haar stagebedrijf Zonneplan voor deze wedstrijd. Volgens haar krijgen stagiairs bij Zonneplan veel verantwoordelijkheid en worden ze gezien als volwaardige collega’s, terwijl de begeleiding wel actief aanwezig blijft. “Zonneplan waardeert het als stagiaires met eigen ideeën of verbeteringen van het bedrijf komen en nemen dit heel serieus. Ze zijn meedenkend, flexibel en betrokken”, aldus Maud.

Geïnvesteerd in zichtbaarheid op scholen

Ook volgens Campus Recruiter Romée Donker van Zonneplan komt het energiebedrijf de prijs toe. Ze vertelt: “We hebben de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in Campus Recruitment door ons te laten zien op scholen in de vorm van gastcolleges, trainingen, stagemarkten en grote projecten. Daarnaast zijn we elke stageperiode actief bezig met het verbeteren van onze stages, waarbij de input van de stagiairs zelf erg belangrijk is. Zo volgen onze marketingstagiaires diverse masterclasses van specialisten uit het team, draaien salesstagiaires mee met een target en pakken stagiairs als team onderling ook projecten samen op.”

Het merendeel van de stagiairs bij Zonneplan is afkomstig van Hogeschool Windesheim in Zwolle. Maar ook onder meer het Deltion College en NHL Stenden vaardigen regelmatig stagiairs af aan Zonneplan. Hun stages zijn divers en vinden plaats op afdelingen als sales, marketing, HR, klantenservice, finance, operations en (business) development. Geregeld blijven stagiairs na hun stage bij Zonneplan ‘plakken’ voor hun eerste baan.

Dag van de stagiair

Sinds 2014 organiseert StudentenBureau jaarlijks op 25 mei de Dag van de stagiair. Stagiairs verdienen volgens StudentenBureau iedere dag een blijk van waardering, maar op de Dag van de stagiair worden ze écht in het zonnetje gezet. Onderdeel van deze dag is de verkiezing van Stagiair van het jaar en Stagebedrijf van het jaar. Vorig jaar won marketingbureau Every Day uit Roosendaal de prestigieuze titel. Dit jaar werden er in totaal 107 bedrijven genomineerd door hun stagiairs, waaruit een interne selectiecommissie van StudentenBureau uiteindelijk een shortlist van vijf selecteerde. Volgens StudentenBureau wist Zonneplan “veruit de meeste stemmen te realiseren”.