Over Zonneplan

Nederland laten profiteren van de schoonste en goedkoopste energie die er is: dat is de missie van Zonneplan. Door bewustzijn te creëren rondom begrippen als groene en grijze stroom, schommelende energieprijzen en momentaan energieverbruik, stimuleren we onze klanten zoveel mogelijk duurzame energie te gebruiken. Dat doen we met zonnepanelen, dynamische energieprijzen, onze eigen laadpaal en de Nexus thuisbatterij. Ons zelfontwikkelde Powerplay-algoritme zorgt ervoor dat deze ‘assets’ het maximale rendement voor de klant behalen, door het elektriciteitsnet te ondersteunen op piekmomenten.

Meer dan zonnepanelen

Zonneplan is in 2012 gestart als leverancier en installateur van zonnepanelen. Door van begin af aan te vertrouwen op onze liefde voor en kennis van digitale techniek, groeiden we al snel uit tot marktleider op de particuliere markt. Anno 2024 hebben meer dan 130.000 Nederlandse woningen zonnepanelen van Zonneplan. Onze klanten beoordelen ons met gemiddeld een 9,3.

image

Om onze klanten het maximale uit hun zonnepanelen te laten halen, hebben we sinds 2019 onze eigen omvormer: de Zonneplan One. In de zomer van 2021 kwam daar de Zonneplan One optimized bij, speciaal ontwikkeld voor schaduwdaken. Via de Zonneplan Smart Grid Node staan de omvormers in verbinding met de Zonneplan app. Daardoor zien onze klanten op hun telefoon niet alleen hoeveel stroom zij opwekken, maar ook hoeveel ze verbruiken en op welke momenten ze stroom verbruiken. Bovendien krijgen ze voor de komende dag alvast een zonopbrengstvoorspelling, zodat men vooraf kan bepalen op welke momenten het verstandig is om elektrische apparaten te laten draaien op eigen zonnestroom.

Zonneplan Energie

Daarnaast is Zonneplan vanaf eind 2021 officieel energieleverancier. Middels dynamische energiecontracten, op basis van inkoopprijzen, hebben onze klanten zelf invloed op de prijs en mate van duurzaamheid van hun stroom. Dit doen we om hen ertoe te bewegen met name op de piekmomenten van duurzame opwek stroom te gebruiken. Op die manier dragen zij bij aan het ontlasten van het elektriciteitsnet en kunnen we al met al meer duurzame stroom gebruiken. Bovendien is de stroom op deze momenten doorgaans goedkoper dan bijvoorbeeld in de avonduren, waardoor klanten hun energierekening verlagen. Zonneplan is de enige energieleverancier die de energiekosten live in de app inzichtelijk maakt.

image

Powerplay maakt het verschil

Met anno 2024 ook een eigen laadpaal en thuisbatterij in ons portfolio biedt Zonneplan de totaaloplossing voor wie slimmer wil omgaan met beschikbare duurzaam geproduceerde stroom. Dankzij ons aansturingsalgoritme Powerplay wordt het mogelijk meer te profiteren van je bijdrage aan de energietransitie dan bij welke andere leverancier dan ook. We sturen ‘assets’, zoals omvormers van zonnepanelen, laadpalen en thuisbatterijen aan op basis van waar het elektriciteitsnet nodig heeft. Volautomatisch. Daardoor voorkomen onze klanten dat het net overbelast raakt op piekmomenten en maken ze op andere momenten de broodnodige toename van nóg meer hernieuwbare energie mogelijk.