Over Zonneplan

Nederland laten profiteren van de schoonste en goedkoopste energie die er is: dat is de missie van Zonneplan. Door bewustzijn te creëren rondom begrippen als groene en grijze stroom, schommelende energieprijzen en momentaan energieverbruik, stimuleren we onze klanten zoveel mogelijk duurzame energie te gebruiken.

Meer dan zonnepanelen

Zonneplan is in 2012 gestart als leverancier en installateur van zonnepanelen. Door van begin af aan te vertrouwen op onze liefde voor en kennis van digitale techniek, groeiden we al snel uit tot marktleider op de particuliere markt. Anno 2021 hebben bijna 100.000 Nederlandse woningen zonnepanelen van Zonneplan. Onze klanten beoordelen ons met gemiddeld een 9,3.

image

Om onze klanten het maximale uit hun zonnepanelen te laten halen, hebben we sinds 2019 onze eigen omvormer: de Zonneplan One. In de zomer van 2021 kwam daar de Zonneplan One optimized bij, speciaal ontwikkeld voor schaduwdaken. Via de Zonneplan Connect, een kastje dat in de P1-poort van de slimme meter is te pluggen, staan de omvormers in verbinding met de Zonneplan app. Daardoor zien onze klanten op hun telefoon niet alleen hoeveel stroom zij opwekken, maar ook hoeveel ze verbruiken en op welke momenten ze stroom verbruiken. Bovendien krijgen ze voor de komende dag alvast een zonopbrengstvoorspelling, zodat men vooraf kan bepalen op welke momenten het verstandig is om elektrische apparaten te laten draaien op eigen zonnestroom.

Energieleverancier

Daarnaast is Zonneplan vanaf eind 2021 officieel energieleverancier. Ons energieproduct heet Slimme energie van Zonneplan. Middels dynamische energiecontracten, op basis van inkoopprijzen, hebben onze klanten zelf invloed op de prijs en mate van duurzaamheid van hun stroom. Dit doen we om hen ertoe te bewegen met name op de piekmomenten van duurzame opwek stroom te gebruiken. Op die manier dragen zij bij aan het ontlasten van het elektriciteitsnet en kunnen we al met al meer duurzame stroom gebruiken. Bovendien is de stroom op deze momenten doorgaans goedkoper dan bijvoorbeeld in de avonduren, waardoor klanten hun energierekening verlagen.

Technologie zit in ons DNA

Zonneplan is begonnen als IT-bedrijf en dat blijft ook altijd onze kern. We werken aan vernieuwende software in de installatiebranche en bouwen tevens onze eigen hardware. De Zonneplan laadpaal en Zonneplan thuisbatterij staan zodoende al op de rol. En als technisch specialist willen we dat alle installaties logischerwijs zo strak mogelijk worden opgeleverd. Daarom leiden wij onze adviseurs en monteurs zelf op in onze Zonneplan Academy.